Ananas och Mangosorbet

Ingredienser

0,5 st Färsk ananas
1 st mango(s), Mogen
3 dl vaniljyoghurt
1 dl apelsinjuice
1 kruka(or) färsk mynta
1 st limefrukt

Tillagning

  1. Skala och dela ananasen på längden och och skär bort stammen i mitten, skär sedan ena halvan i små bitar.
  2. Skala och dela mangon genom att skära loss fruktköttet på båda sidor om kärnan, skär sedan allt fruktkött till mindre bitar.
  3. Fördela fruktbitarna i ett lager på en bricka med bakplåtspapper och låt allting frysa i minst ett par timmar tills det hårdnat.
  4. Plocka bort toppar från myntan, finstrimla därutöver ca 10-15 blad och spar till garnering.
  5. Lägg ner den frysta frukten i en matberedare och tillsätt vaniljyoughurt, apelsinjuice och saften från en 1/2 limefrukt.
  6. Blanda allt till en slät massa.
  7. Servera sorbeten genast i cocktailglas eller liknande och garnera med myntan och gärna någon röd eller annan frukt.
Inga kommentarer

Lämna en kommentar

Your email address will not be published.